úterý 28. prosince 2010

D

Duchesse de Montebello



For me it's a Gallica, very similar to Belle Isis, except for its slightly larger size. Like Belle Isis, it looks very tender and romantic in the garden. If I wanted to grow it as a single specimen, I would probably plant several plants together. The rose originally grew in a denser planting so its initial tendency to lodge did not matter.
Pro mě je to Keltka, velmi podobná Belle Isis, až na její o něco větší velikost. Stejně jako Belle Isis působí na zahradě velmi něžně a romanticky. Kdybych ji chtěla pěstovat jako samostatný exemplář, asi bych vysadila několik rostlin pohromadě. Růže původně rostla v hustší výsadbě a její počáteční poléhání nevadilo. 

Dynastie (syn. MEIpitac, Carefree Wonder)

Photobucket

Photobucket

Záhonová růže podniku Meilland o výšce asi 80 cm. Květy jsou středně velké až velké, dvojbarevné, uvnitř sytě růžové, vně světlé, rostou v květentvích. Růže se zdá rychle opakovat kvetení v bohatých vlnách, zvlášť v první, červnové, může být keř květy doslova obalený. Bohužel se zdá být náchylný k černé skvrnitosti. Už jej nepěstuji.
A bedder from the Meilland company, approx. 80 cm tall. Blooms are mid- to large-sized, bicoloured, rich pink inside and light on the reverse, borne in clusters. This variety seems to rebloom quickly in rich flushes. The shrub can be literally covered with blooms especially in the first flush. Unfortunately the foliage seems to be blackspot prone. I don't grow this variety na longer.

Žádné komentáře:

Okomentovat