čtvrtek 27. ledna 2011

H

Hansa
 


Hansa je 180 cm vysoký, zdravý kříženec růže svraskalé, tvořící vázovitý keř, a kvetoucí velkými, tmavě růžovými, plnými, silně voňavými květy. Vůně je "rugosová", opojná. 
Hansa is a 180 cm tall, healthy Hybrid Rugosa, making a vase-shaped shrub, and blooming with large, dark pink, full, muddled, strongly scented blooms. The fragrance is a typically "rugosa's", intoxicating.


Heinrich Schultheis

Photobucket

Růže se zdála mít podobné charakteristiky jako John Hopper, jehož tvar květu je však víc kulovitý, zdá se lépe opakovat kvetení a s lepší odolností proti černé skvrnitosti. Tuto růži už nepěstuji.
This rose seemed to have some resemblance with John Hopper, but whose bloom shape is more globular, repeating seems to be better as well as the blackspot resistance. I don't grow this rose any more.


Hella (syn. KORditwol) 





Bílá popínavka s nádechem do růžova v chladnějším, deštivém počasí. Neopakuje kvetení zrovna ochotně, odkvěty z první vlny jsem ale neodstraňovala. Listy jsou malé, lesklé, zdravé. Bez nějaké pamatovatelnější vůně. Velké množství velmi ostrých ostnů. Už tento kultivar nepěstuji.
A white climber, blush tinted in a colder, rainy weather. Doesn't repeat very well (I don't deadhead). Small, glossy, healthy leaves. None memorable scent. A lot of very sharp prickles. I don't gow this variety an longer.


Heritage (syn. AUSblush)

Photobucket

Heritage spolu s cv. Graham Thomas a Abraham Darby dotváří trojlístek nejrozšířenějších a nejoblíbenějších anglických růží. Sám šlechtitel si perleťové krásky cení především pro její plné, dokonale šálkovitě tvarované květy nejjemněji myslitelné růžové barvy, které jsou středně velké a voní po moderních růžích s nádechem citrusů. Kvetou v květenstvích, dvakrát ročně, ale pokud se odkvěty neodstraňují, mohou vytvořit velké šípky. Přes 1 m vysoký keř je dobře větvený, olistění je tmavě zelené.
Heritage together with cv. Graham Thomas and Abraham Darby completes a triangle of the most favourite and widely grown English roses. The breeder alone appreciates this "shell-like beauty" especially for its full, perfectly cup-shaped flowers of the softiest thinkable pink that are middle-sized and smell like modern roses with citrus tones. Borne in clusters bloom twice a year, but if not deadheaded can create large hips. Over 1 m tall shrub is well-branched with a dark green foliage.

Žádné komentáře:

Okomentovat