pátek 7. ledna 2011

F


Félicité et Perpétue (syn. Seven Sisters)

Photobucket

Félicité et Perpétue je popínavým kultivarem typu rambler. Květy jsou stejné velikosti, mají podobný tvar a kvetou ve stejnou dobu jako v případě cv. Paul's Himalayan Musk, jsou však plnější a nevonné. Otevírají se z malinově načervenalých poupat do čistě bílé. Tuto růži už nepěstuji, nedařilo se jí tady tak, jak jsem si představovala (málo vitality). 
 Félicité et Perpétue is a rambling variety with blooms of the same size, shape and flowering period as in case of cv. Paul's Himalayn Musk, though fuller and unfragrant. Blooms open from raspberry-reddish buds to clear white. I don't grow this rose any more, she lacked vigour here.


Felicité Parmentier

Photobucket

Kompaktní (do 1,2m), jednoukvetoucí růže ze skupiny Alba. Květy jsou menší, omamně vonné, rostou v květenstvích. Olistění je matné, šedozelené, zdravé, dlouho vytrvávající.
A compact (to 1,2 m), once-flowering rose from the Alba group. Blooms are smaller, intoxicatingly scented, borne in clusters. Foliage is matt, grey-green, healthy, long-lasting.


First Light (syn. DEVrudi)

Photobucket

First Light se zdá tvořit nižší keřík s květy, zajímavými především svými tmavými tyčinkami. Objevují se opakovaně, v květenstvích. Růži už nepěstuji.
First Light seems to make a lower shrub with blooms, interesting namely with its dark stamens. They are borne in clusters and appear repeatedly. I don't grow this rose any longer.


Fru Dagmar Hastrup (syn. Frau Dagmar Hartopp, Frau Dagmar Hartropp)


Fru Dagmar Hastrup je nízký, zdravý kříženec růže svraskalé s velkými, jednoduchými, světle růžovými květy.
Fru Dagmar Hastrup is a low, healthy Hybrid Rugosa with large, single, light pink blooms.

Žádné komentáře:

Okomentovat